Strax före jul så gjorde vi lite julpyssel på fritidsgården tillsammans med ungdomarna. Bla gjorde vi egna julgranskulor. De knölade ihop ett tidningspapper till en boll och virade naitråd runt, runt, runt, runt tills de hade en hård och bra kula som de sedan kastade in i elden. Papperet brann upp och kvar hade de en snygg kula gjord av metralltråd. Denna kula smyckade de sedan med pärlor och tråd till vackra julgranskulor.

Merdan kulorna tillverkades så var det också en hel del exprimenteranden. De sprutade på massor med tändvätska och gjorde en lång järntråd även som handtag till kulorna och sedan snurrade de runt runt med de brinnande eldbollarna i luften. Otroligt vackert i den mörka vinternatten men också otroligt farligt så rätt snart satte givetvis personalen stopp för dessa farliga experiment.

Vi fick dock en idé om att ta kontakt med någon som kan och håller på med eld, poi och stavar på sin fritid. Efter lite tips tog vi kontakt med Albin Edberg från Örnsköldsvik som under ca 10 års tid tränat både poi och stav. Fredagen den 8 januari besökte han oss på fritidsgården för uppvisning samt att lära oss tekninken med att göra egna tränings-poibollar. Intresset var stort hos våra besökare och vi hoppas verkligen att Albin vill komma fler gånger till oss för att inspirera till lite kul kultur. =)

Tack alla goa och glada för en mycket trevlig kväll. Stort tack till Albin som var kvällens gäst och till Renée och Hanna som jobbade med mig i kväll.

/Annika