FAME THE MUSICAL

Sedan tidigt i höstas har det planerats inför årets ungdomsmusikal i Husum som blir klassikern FAME.

Den 20 november träffades ett gäng glada och förväntansfulla ungdomar på Husumgården för en presentation av musikalen Fame samt en liten sångaudition. Här delade vi ut manus till ungdomarna som därefter fick en vecka på sig att lämna in önskemål om vilken roll de önskade. Totalt har musikalen 14 roller och på träffen var det ca 30 intresserade ungdomar. Utifrån de önskemål som de själva gjort satte vi därefter rollerna, vilket inte var alldeles lätt pga det stora intresset. Jag tror dock att det flesta blev rätt så nöjda och de som inte blev tilldelade någon roll kommer självklart att vara delaktiga som skolelever, dansare, scenarbetare, kulissmakare, ljus/ljudtekninker, film/foto, kostym, hår/make up mm mm. Alla är lika viktiga i detta stora musikalprojekt det är något som ni alla ska veta.

Nu har deltagarna pluggat stenhårt för att öva in sina repliker och den allra första teaterträningen hölls på Husumgården söndag den 24 januari. Nu jobbar vi främst med att lära känna varandra och dramaövningar för att vi som grupp ska bli trygga med varandra. Ungdomarna stampar och vill, vill, vill börja med musikalträningen men tro mig Erika Strömberg som är musikalens regissiör vet vad hon gör.

Vi som är ledare blev glatt övveraskad av entusiasmen och den stora uppslutningen. Att det här är något som de har längtat efter det är ingen tvekan om. Till årets uppsättning har vi också några Ö-viks bor, vilket vi tycker är lite extra roligt. =) Det är ett bevis på att Husum gör något som efterfrågas bland ungdomarna i vår kommun. Vi har också ett gäng glada föräldrar till vår hjälp att hålla i vissa grupper. Det är vi mycket tacksamma för, ni kommer verkligen att behövas.

Vi kommer att träna flitigt varje söndag på Husumgården mellan kl 16.30-20.30 och varje tisdag i spegelsalen på Husumskolan mellan 18.00-21.00, där fokuserar vi främst på dans och sångnumren. På tisdagarna är det Frida Bylin som styr upp det hela med sin skönsång och danskoreografi. Här har dock många av ungdomarna också själva fått uppgifter att vissa låtar öva in egen koreografi som de sedan i sin tur ska lära ut till sina övriga kamrater.

Datum för de planerade föreställningarna är runt Grundsundadagen den 22 maj. Nu har vi siktet inställt och fokus på en mycket intensiv och hård tid framför oss med massor av flit och roligheter där vi bland annat ska ut på en liten promotionturné till fritidsgårdar, skolor och andra som är intresserade av ett litet framträdande.

Följ vårt arbete med musikalen på vår blogg…det kommer mera!

Vid tangenterna /

Annika Sjöström, Röda Villan Kultur och Fritidsgård, “Hos oss växer framtiden!”